LED verlichting is populairder dan ooit, en om goede redenen. Maar waarom zou u voor LED moeten kiezen?
Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 

Energie zuinig, dus goed voor de portemonnee!

LED verlichting werkt op een laag voltage, waardoor er zeer efficiënt met de energie wordt omgegaan. LED lampen verbruiken slechts 10% van de stroom van conventionele verlichting. Hiermee bespaart u enorm op uw energierekening.

Duurzaam en onderhoudsvrij

Gemiddeld heeft een LED lamp een levensduur van dertigduizend uur. Dit is 15 keer langer dan de levensduur van conventionele halogeen- lampen. Dit betekent dat ze pas na een aantal decennia vervangen hoeven te worden.

Slagvast en schokbestendig

De LED lampen zijn haast onbreekbaar en schokbestendig. Daarnaast zijn ze ook goed bestand tegen kou, water en trillingen. Dit in tegenstelling tot gloeilampen en hallogeenlampen, die hier absoluut niet tegen kunnen.

Koel en veilig

LED lampen worden niet warm, waardoor het onmogelijk is om je er aan te branden. Dit maakt de lampen ook brandveilig en kindervriendelijk.

Geen straling

LED lampen geven geen ultraviolette of infrarode straling af. Dit maakt de lampen uitermate geschikt voor toepassingen in voeding of textiel, of om oude voorwerpen in musea te verlichten.

Sfeerverlichting of verlichtingseffecten

Ook wanneer u op zoek bent naar meer is LED de juiste optie. De RGB LED lampen combineren de drie kleuren rood, geel en blauw in één behuizing, waardoor de creatie van het hele kleurenspectrum mogelijk wordt.

Monochrome toepassingen

Bij LED lampen hoeft het licht in monochrome toepassingen niet gefilterd te worden. Dit maakt LED helderder dan een conventionele lichtbron met een lichtfilter.

Miniatuur lichtbron

LED is bijzonder klein en compact, waardoor ontwerpers bijzonder creatieve armaturen kunnen ontwerpen.

Snelle responstijd

LED heeft geen ‘opwarmtijd’ nodig, zoals bij een TL- of spaarlamp. U haalt de schakelaar over en de LED lamp brand. Dit maakt het ook ideaal voor digitale sturing.

Goed voor het milieu

De uitstoot van CO2 en zwavel van een LED lamp is tot 85% minder dan dat van conventionele verlichten. Daarnaast bevat LED ook geen giftige kwikdampen, zoals in een spaarlamp of TL buis. Dit in combinatie met de lange levensduur maakt LED verlichting zeer milieu vriendelijk.

Interesse gekregen in LED verlichting?

Er zijn geen nadelen aan LED verlichting, er is dus geen rede om er niet voor te kiezen!